Prošlog utorka, 8.12., Velika Britanija je počela s cijepljenjem protiv Covid 19 infekcije, popularno – korone. Naravno, mainstream mediji su to dočekali kao prvoklasnu vijest iz rubrike »vjerovali ili ne«, a tom su prigodom 8. dan mjeseca prosinca nazvali »V-Day«, aludirajući na važnost starijeg brata – »D-Day«.

 Iz moje povijesne knjižice, samo ću kratko osvrnuti se na D-day ili, nama poznatiji naziv – »Dan D«. Važnost tog dana za civilizirani svijet je ogromna; 6. lipnja 1944. započela je operacija »Overlord«, najveća operacija u povijesti ratovanja i najveća pomorska invazija. Dan je to, koji će ostati upamćen po početku kraja 2. svjetskog rata, iskrcavanjem saveznika na francusko tlo i početkom oslobađanja okupirane Europe. Zlo koje je donio nacistički režim opisano je u mnogobrojnim knjigama i filmovima, pa nećemo trošiti mjesto na te stvari (danas postoje neki koji se ne slažu sa službenom povijesti, no dobro). Znači, danom D je svijet počeo poprimati političko-društvenu formu koju ima danas (ne u potpunosti, ali to je opet duga priča koju svi znaju), a to je značilo mir nakon ogromnog rata, za koji nitko nije mogao pretpostaviti da će se ponoviti nakon Velikog rata… Iz moje perspektive, uopće nema spora da je Dan D bila velika prekretnica svjetske povijesti, a da je Dan V 8.12.2020. i ništa više…

Prva osoba koja je, izvan kliničkih ispitivanja, primila cjepivo Pfizera (kompanija koja se iskazala kao proizvođač tableta protiv impotencije – znakovito) je baka iz Sjeverne Irske (opet znakovito) – Margaret Keenan koja je tom prilikom izjavila da se osjeća odlično (pa dobro, nije dobila otrov – za nuspojave se mora pričekati, ako imaš dovoljno vremena) te kako je (prigodno) dugo bila sama jer su njeni najmiliji izbjegavali kontakt kako joj ne bi prenijeli covid. Dobro plaćeni mediji već sigurno rade proleterske plakate s njenim likom i stvaraju medijsku sliku o Margaret koja je istovjetna ruskom veličanju Jurija Gagarina, kad se ovaj »provozao« po svemiru…

Ja, ovom prigodom, uopće neću komentirati stvari o kojima ne znam ništa ili nisam dovoljno obrazovan kako bih shvatio što govore znanstvenici. U današnjem tekstu, ja ću samo i isključivo postavljati logična pitanja koja bi svaki normalni pojedinac morao postaviti, kako bi mogao doći do zaključaka i stvoriti sliku o ovoj cijeloj priči, a u skladu s osobnom percepcijom svijeta, a ne željom nekih (ili svih!) političkih stranaka i istaknutim političkim liderima željnih moći (novca ionako imaju napretek).

 PRVI KONTAKT

Pojavio se novi oblik virusa gripe u Kini; nitko ne zna što je to, a naslućuje se da je poput ptičje i svinjske gripe, ali JOŠ POGUBNIJE! Pitanje broj 1: Kako se naslućuje, ako svi svjetski lideri tvrde da znanstvenici o tome ne znaju ništa? Da bi znanstvenik nešto okarakterizirao, morao bi provesti neko vrijeme istražujući o čemu se radi (ne znam koliko je to vremena, nisam znanstvenik…). Uglavnom, virus dolazi u Italiju koja u jednom trenutku prebrojava mrtve k’o na traci i imamo osjećaj (zahvaljujući načinu izvještavanja medija) da je tamo kuga, a, kad tamo, broj umrlih identičan onom godinu ili dvije prije… Prigodno, izlaze slike mrtvih koje ukrcavaju u kamione u crnim vrećama i one slike mrtvačkih sanduka. Nešto kasnije ustanovljava se da su to fotomontaže (slike gdje jedan zdravstveni djelatnik pod rukom nosi tu vreću, a kovčezi su poginulih imigranata, par godina prije). 2. pitanje je jednostavno: zašto? Zašto ste lažirali smrti, danas ih je sasvim dovoljno i bez izmišljanja… Usput, Talijani su zabranili obdukcije kako bi izbjegli širenje virusa. 3. pitanje: zar nikoga nije zanimalo od čega su ti ljudi umrli? Neki znanstvenik, možda? 

DRUGI KRUG

Stvara se panika, svi »stožeri« u svoje redove zovu najistaknutije nacionalne znanstvenike (razne -loge) koji orkestrirano pjevaju pjesmu da je ovo kraj svijeta, da nam prijeti sigurna smrt ukoliko se to proširi. Ne samo naši, već svjetski, a ako gledamo iz hrvatskoga kuta, ono što kažu vani, vjerojatno je istina… Paralelno, pojavili su se znanstvenici poput Sladoljeva koji je svim silama stjeran na marginu (medijsku, društvenu i znanstvenu) i danas smo došli do toga da bi sve društvene mreže zabranile interview s Dr. Sladoljevom, taman da u njemu priča o uzgoju krastavaca. Takvi su slučajevi u cijelom svijetu, pa dolazim do sljedećih pitanja: zašto su gurnuli te ljude u stranu? Zar nemaju pravo na svoje mišljenje? Zar svi moraju misliti jednako? Ako se ne boje za istinitost svojih tvrdnji, što im znači glas nekoga sa strane? 

U drugom krugu, Švedska izlazi iz ovog kola i kaže da će malo stati na loptu. Ne ide u ekstremna zatvaranja i ne nosi nikakvu masku. Švedska je rekla da to nije dovoljan razlog za uništenjem svega što imaju. Kreće hajka, naravno. Neljudi, žele smrt svojim starijima, samo im je do novca stalo itd. Ostalo je povijest: kod njih korone nema, a kod nas je, hvala na pitanju, ima i previše (ako gledamo STVARNO bolesne i STVARNO umrle, puno je to). Zašto su samo oni prihvatili neki drugi model? Zašto je ostatak Europe pribjegao ovoj priči koja se sad manifestira u najgorem mogućem obliku? Švedski znanstvenici i liječnici su pokušali objasniti, ali te su vijesti u istoj ladici sa dr. Sladoljevom.

TREĆI ČIN TRAGEDIJE

Počinje priča o cjepivu koje bi nam trebalo vratiti onaj normalni život iz npr. prosinca prošle godine, a ja vjerujem da svi, bez obzira na trenutni stav na ovu temu, jedva čekaju da se taj povratak na staro i dogodi. Iskreno, sad bismo bili i zadovoljni s onim novonormalnim (koje po ničemu nije bilo normalno)… Je li ovo urota ne-znam-koga u kojoj nas uče da će nam krv ispiti na slamku u sljedećim desetljećima na Zemlji? 

U toj utrci za cjepivo (ah, gdje su one romantične utrke između Amerike i Rusije?), Hrvatska se priključila kako ne bi zaostala i naš je ministar slavodobitno došao na TV i kaže kako je unaprijed, od više proizvođača, naručio x doza cjepiva koje još nije proizvedeno. Hm. Biste li vi bilo koju stvar kupili prije no što je proizveden prototip, a kamo li gotov proizvod? Sumnjam, ali eto – na razmišljanje. Postoji, ipak, mogućnost da su znali o kakvoj se bolesti radi, što pokazuje i ovaj slučaj, da se cjepivo izbacuje za samo godinu dana, a svi kompetentni kažu da je za testiranje potrebno minimalno 3 godine… Ako su znali o kakvoj se bolesti radi, zašto su lagali? Prema dosadašnjim iskustvima, za pronalazak i početak upotrebe nekog cjepiva u povijesti je trebalo od 12 – 59 godina, a za neke infekcije nikad nisu ni pronađena cjepiva (najpoznatiji: HIV – AIDS).

Cjepivo je sve bliže, a mi smo sve zatvoreniji (kao individue). Cijeli svijet je uveo mjere u kojima je cilj spriječiti sve oblike društvenog djelovanja (onemogućavajući jednu od najvažnijih ljudskih osobina prema kojoj se razlikujemo od životinja – navodno), a sve to pod izlikom borbe za zdravlje građana. Našu vladu uopće cijelo ovo vrijeme ne spominjem, jer ona, na žalost (ili radost) ionako već desetljećima ne razmišlja svojom glavom, već sluša naređenja iz inozemstva i provode što se mora, da bi dobili novce (skraćena verzija, a ni duža nije ništa bolja). Da li ih netko instruira i tko? Čekaj, ali ako to netko manipulira, onda je on jači od Merkelice i ekipe? Ma, sad sam se stvarno opustio i upustio u teoretiziranje zavjera.


GEJC

Je li moguće da je Bill Gates taj? Sad ću, po prvi put, dati svoje mišljenje. Mislim da nije dovoljno moćan, bez obzira što je među top bogatašima na svijetu. Premda, neki su njegovi postupci na ledu. Naime, zahvaljujući nepreglednoj hrpi novca, stječe vrlo brzo simpatije cijeloga svijeta. Budući da je sufinancirao istraživanje cjepiva lako možemo pomisliti da je uvidio način da multiplicira svoje bogatstvo, to je opcija svakako. Logično pitanje koje mi se javlja jest – što će mu još love? Ima dovoljno za 50 života… Priča kako on ovo radi ZBOG NAS mislim da bi se trebala preispitati. Kad god mi je netko u životu rekao da to radi zbog mene, vrlo sam brzo uvidio da je to prevara, a ako to stavimo u okruženje totalnog kapitalizma, lišenog ikakve empatije, gdje je čovjek čovjeku vuk, onda stvarno ne vidim svjetlo na kraju ovog tunela.

Teoretičari zavjera su, njegovim pojavljivanjem, odmah bacili udicu da će nas čipirati i kontrolirati. Činjenica je da nas Microsoft već godinama prati na razne načine, a informatičari su i objavili koje su to opcije Windowsa koje kriju svoju pravu svrhu. Ako tome dodamo činjenicu da 2/3 čovječanstva koristi ovu platformu kao operacijski sustav, mislim da je praćenje uveliko u toku. Da li je moguće da ipak nešto postoji iza te teorije? E, sad, ja volim pročitati ponešto o temi o kojoj mislim pisati, tek toliko da ne blejim potpuno bez veze. Na ovu temu došao sam do članka znanstvenice iz ovog područja, Antoniette Gatti. Da ne duljim, predaje po svijetu, istražuje i ima gomilu i jednu diplomu iz nanopatologije, nanotoksikologije, nanoekotoksikologije i ostalo. Ona tvrdi da su istraživanjem (https://medcraveonline.com/IJVV/IJVV-04-00072) utvrdili da je u cjepivima koja smo uzimali do sada (ne za coronu!) prisutno puno elemenata koji utječu na mijenjanje DNK i razne nuspojave (npr. autizam, kronične upale, autoimune reakcije). Ogroman je članak, izgubio sam se sto puta, jer to nije engleski, to je svemirski engleski, ali ovo je skraćeni zaključak, da ne duljim previše. Uglavnom, neki, zdravstveno nepotrebni, elementi se već nalaze u cjepivima. Da li bih bio iznenađen da se to sve nalazi i u novom cjepivu? Pa, ne bih uopće. A vi? 

GOEBBELS

Vjerujem da znate o kome se radi, ali evo samo nekoliko crtica. Hitlerov ministar narodnog prosvjećenja i propagande. Bad guy, svakako, ali vrlo inteligentan čovjek koji je, zahvaljujući dobrom obrazovanju, medijskom iskustvu i tvrdokornoj pripadnosti nacističkom pokretu, jedan od rijetkih u Trećem Reichu koji nije dobio metak ili izgubio poziciju. Dapače, čak je, na jedan dan, bio i drugi kancelar tada već propalog Reicha. Neki povjesničari tvrde da je bio posebno okrutan zbog svojeg kompleksa fizičkog nedostatka (šepao je zbog osteomijelitisa na desnoj nozi), zbog kojeg nije primljen u vojsku za vrijeme 1. svjetskog rata. Za njegova stolovanja, sve što se pisalo, sviralo, slikalo, slušalo i izvodilo na području Reicha, bilo je podložno njegovim službama koje su utvrđivale ide ili ne ide.

 Zašto sam ja opet u ’41.? Goebbels je, zapravo, mogao napisati vodič o manipulaciji masama. Naime, njegov se sustav potpune kontrole informacija u kombinaciji sa žongliranjem između istine i laži, pokazao tako moćnim oružjem, da je, zahvaljujući njegovim potezima i došlo do Kristalne noći, ali i do totalnog rata (mobilizacija svih koji su mogli nositi pušku – i djece). Dokazao je da se, u pravim rukama, najmanja sitnica može pretvoriti u propagandnu prednost. Navodno je za života izjavio kako je njegova koncepcija jednostavna: prestrašiti narod, strahom ih dovesti do ruba živaca i osjećaja bespomoćnosti te im onda ponuditi jedino moguće rješenje. Prema njegovom mišljenju, shema je upotrebljiva za sve režime, sve ideologije i sve zemlje. Jednom je prilikom rekao da narod može kontrolirati kao što svira klavir i da će oni plesati kako on svira.

 U Njemačkoj bi danas ovo spominjanje (sa simpatijom?) druga Goebbelsa vjerojatno bilo i kazneno djelo, no ja sam ga spomenuo jer smo došli do jedinog mogućeg rješenja. Kvačicu smo stavili na strah i strah do ludila (u našem slučaju i ekstremizma).

Još samo da nam riješe sve probleme. Milom ili silom. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.